Een terrasoverkapping? Waar moet ik aan denken en rekening mee houden?

U heeft plannen voor een terrasoverkapping in uw achtertuin of aan uw woning. Wat komt daar allemaal bij kijken en waar moet u op letten voordat u deze terrasoverkapping laat bouwen. Een terrasoverkapping van X-Tended Living gaat, mits goed onderhouden, een leven lang mee en dan wilt u toch wel dat alles goed verloopt en dat de terrasoverkapping wordt gebouwd zoals u het in uw hoofd heeft.

Hieronder vindt u een aantal richtlijnen voor uw terrasoverkapping. Omdat elke situatie weer anders kan zijn, is het best mogelijk dat u, voor uw terrasoverkapping nog andere punten heeft waar u rekening mee moet worden gehouden voordat er met de bouw van uw terrasoverkapping gestart kan worden. X-Tended Living is daarom altijd bereidt om deze punten met u persoonlijk te bespreken en samen met u naar eventuele oplossingen te zoeken.

1. De plek van de terrasoverkapping.

U moet de meest ideale en praktische plek in uw tuin uitzoeken voor uw terrasoverkapping. Een terrasoverkapping van X-Tended Living gaat, mits goed onderhouden, immers een levenlang mee. U wilt er dus zeker van zijn dat u absoluut de juiste plek voor uw terrasoverkapping heeft uitgekozen. Indien u twijfelt over de plek van de terrasoverkapping, dan kan het advies van X-Tended Living hierin wellicht de doorslag geven. Wij geven u dan ook geheel vrijblijvend advies over de beste plek voor uw specifieke veranda. 

2. De buren van de terrasoverkapping

Als u van plan bent om een terrasoverkapping te laten bouwen, praat hier dan over met uw buren. Er is niks vervelender dan overhoop met uw buren liggen omdat u ze niet even op de hoogte heeft gebracht, van het feit, dat u een terrasoverkapping gaat laten plaatsen. Bovendien kunnen uw buren het u knap lastig maken om deze terrasoverkapping te realiseren. Zij kunnen bezwaar tegen uw terrasoverkapping maken bij de gemeente. Op die manier bent u een hoop ergenis en papierwerk verder voordat uw terrasoverkapping werkelijkheid wordt. En natuurlijk moet het wel heel raar lopen als u geen toestemming van uw gemeente krijgt voor het bouwen van uw terrasoverkapping, maar uw buren worden nooit meer wie ze geweest zijn.  

3. De afmeting van de terrasoverkapping

De afmeting van uw terrasoverkapping is mede bepalend voor het optimale genot van uw terrasoverkapping. Als u de mogelijkheid heeft om een ruime terrasoverkapping te plaatsen, moet u hier zeker voor kiezen. De leefruimte onder een terrasoverkapping bepaald de sfeer. Zorg dan ook dat u de terrasoverkapping niet te vol zet met allerlei stoelen, tafels en (lounge) banken. Het is dan ook belangrijk, bij de afmeting van de terrasoverkapping, vast na te denken over hoe u de terrasoverkapping gaat gebruiken en inrichten. Er is niets vervelender als u straks uw loungeset of eettafel ergens tussen moet proppen en er haast geen bewegingsruimte meer onder de terrasoverkapping is. 

4. De vergunning voor de terrasoverkapping

Heeft u een vergunning nodig voor uw terrasoverkapping? Dat hangt, nu nog, af van de afmeting van de terrasoverkapping, de plek van de terrasoverkapping en de totaal bebouwde oppervlakte van uw perceel, waarop de terrasoverkapping komt te staan. Er hebben zich, binnen het kabinet, wel gunstige ontwikkelingen voorgedaan wat betreft het bouwen van veranda's en terrasoverkappingen. Het kabinet wil het bouwen van o.a. veranda's en terrasoverkappingen in 2010 vergunningsvrij maken. Voor meer info klik op het persbericht van 20 juli 2009. Tot die tijd kunt u zich richten tot de website van VROM om te kijken of u wel, of geen vergunning nodig heeft voor uw terrasoverkapping. Voor informatie over de vergunning voor uw terrasoverkapping kunt u natuurlijk ook terecht bij uw eigen gemeente. 

5. De houtsoort van de terrasoverkapping

U kiest voor een houten terrasoverkapping. Op zich natuurlijk een geweldige keuze, want de warme uitstraling van een houten terrasoverkapping overtreft vele malen de uitstraling van een koude, saaie aluminium uitvoering. Een houten terrasoverkapping leeft, een houten terrasoverkapping is dan ook een terrasoverkapping zoals hij bedoeld is. Kortom het is pas een echte terrasoverkapping als deze van hout is gemaakt. Maar welke houtsoort moet u nu kiezen voor uw terrasoverkapping? X-Tended Living bouwt terrasoverkappingen in de meest uiteenlopende houtsoorten. Zo kunt u voor uw terrasoverkapping o.a. kiezen uit; vurenhout, gewolmaniseerd vurenhout, eikenhout, lariks/douglas hout, hardhout, grenen hout etc.  De keuze van de houtsoort voor uw terrasoverkapping is soms ook afhakelijk van de behandeling van het hout. Gaat u de terrasoverkapping schilderen of beitsen, dan hoeft u niet persé voor een duurdere houtsoort te kiezen om toch duurzaamheid in uw terrasoverkapping te verkrijgen. Wij adviseren u graag in de juiste hout keuze voor uw terrasoverkapping.  

6. Het dak van de terrasoverkapping

U heeft een keuze gemaakt wat betreft de houtsoort van uw terrasoverkapping, maar wat voor uitstraling moet het dak van uw terrasoverkapping krijgen? Een minstens zo belangrijk aspect is de keuze van het dak van uw terrasoverkapping. Ook hier biedt X-Tended Living weer talloze oplossingen. Het dak van uw terrasoverkapping bepaald grotendeels ook de uitstraling van uw terrasoverkapping, het is dus belangrijk dat u voor de juiste dakkeuze kiest. Als u bijvoorbeeld een pannen dak heeft op uw woning, kunt u er voor kiezen om het terrasoverkapping dak in dezelfde stijl door te laten lopen, maar soms is een contrast t.o.v. de woning ook zeer gepast. X-Tended Living bouwt terrasoverkappingen met dakpannen, glas, polycarbonaatplaten, dakpanplaten, shingles, bitumen, etc. Wij adviseren u dan ook graag in de juiste dakkeuze.

7. De dakgoot van de terrasoverkapping

Bij het dak van uw terrasoverkapping hoort natuurlijk ook een gepaste afwatering van dit dak. Ook de dakgoot moet één geheel vormen met uw terrasoverkapping. U kunt bij X-Tended Living kiezen uit verschillende soorten dakgoten, in verschillende materialen, vormen en kleuren. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit zinken bak- of mastgoten maar ook uit kunststof dakgoten in diverse kleuren. Als u bijvoorbeeld een witte terrasoverkapping wilt is het vaak voor het geheel een mooi gezicht om hier ook een witte dakgoot te monteren. Bij een klassieke terrasoverkapping past vaak beter weer een zinken dakgoot. Wij monteren deze dakgoten op u terrasoverkapping en zorgen dat de afwatering direct wordt aangesloten op de bestaande hemelwater afvoer Voor de juiste dakgoot keuze voor uw terrasoverkapping kunnen wij u ook hierin, wederom, adviseren.

8. De vloer van de terrasoverkapping

Tot zover heeft u voor uw terrasoverkapping alles op een rijtje gezet, maar heeft u wel eens nagedacht over een schitterende houten vloer onder uw terrasoverkapping? Een houten vloer onder uw terrasoverkapping creëert nu net dat extra terrasoverkapping gevoel. U creëert hiermee echt een apart vertrek in de buitenlucht. U markeert hiermee een sfeervolle plek waar gezelligheid samenkomt. Ook hier is het verstandig om de juiste houtkeuze te maken en na te denken of deze vloer behandeld of onbehandeld moet blijven. Het blijft natuurlijk wel zaak dat deze vloer een eenheid moet gaan vormen met uw terrasoverkapping. Komt u er niet uit? Heeft u vragen over de juiste vloer onder uw terrasoverkapping? Laat het ons weten. 

9. De kleur van de terrasoverkapping

Een belangrijk aspect voor de uitstraling van uw terrasoverkapping is natuurlijk de kleur. U kunt uw terrasoverkapping zelf behandelen, of dit uitbesteden aan X-Tended Living. Afhankelijk van de houtsoort, kunt u uw terrasoverkapping ook totaal onbehandeld laten. Hoe komt uw terrasoverkapping het best tot z'n recht en zorgt u dat de kleur van uw terrasoverkapping één geheel vormt met de omgeving waar hij in staat? Vaak is een keuze snel gemaakt en is het overduidelijk of u de terrasoverkapping van een kleurtje voorziet of niet. Er zijn gevallen waar men eerst kiest voor een houtsoort die onbehandeld kan blijven zodat men achteraf de terrasoverkapping altijd nog kan schilderen. X-Tended Living denkt ook hier weer graag met u mee en werkt u terrasoverkapping graag af in elke gewenste kleur.

10. De stijl van de terrasoverkapping

Welke stijl wilt u oproepen binnen uw terrasoverkapping? Moet dit strak en modern zijn, of gaat u voor een nostalgische terrasoverkapping? Misschien kiest u wel voor een terrasoverkapping met een wild west of scandinavische uitstraling. Overweeg goed welke stijl het best bij u en uw bestaande woning past. Dit betekent overigens niet dat de terrasoverkapping niet in contrast met de omgeving mag zijn. Een terrasoverkapping contrasteren in het geheel kan vaak een heel verassend effect geven. 

11. De stroomvooziening van de terrasoverkapping

Een terrasoverkapping heeft u om van te genieten. Daarom moet een terrasoverkapping ook van alle gemakken zijn voorzien, stroomvoorziening is er één van. Niet hoeven rommelen met verlengkabels, naar de woonkamer, maar gewoon onder de terrasoverkapping je stroomvoorziening hebben. Een avondje gourmetten oner de terrasoverkapping wordt kinderspel zonder dat iedereen zijn nek breekt over de snoeren. X-Tended Living intergreert zelfs zijn contactdozen in de vloer van uw terrasoverkapping, maar natuurlijk ook aan/in de wanden. Op die manier is er ook plek voor een leuke lamp, radio of zelfs televisie onder uw terrasoverkapping. Ja, ook het doortrekken van coax-kabel is voor ons geen enkel probleem. Wat is er héérlijker om het wk-voetbal vanaf uw terrasoverkapping te bekijken. Ook het aanleggen van audio behoort tot de mogelijkheden binnen uw terrasoverkapping. Vraagt u gerust naar alle mogelijkheden. 

12. De terrasverwarming van de terrasoverkapping

U kent dat wel, u zit op een zomeravond heerlijk buiten, onder uw terrasoverkapping, met een aantal vrienden te borrelen en te kletsen. De stemming is opperbest, maar de temperatuur onder de terrasoverkapping laat het opeens een beetje afweten. De dames vluchten als eerste naar binnen, het gezelschap en daarmee de gehele sfeer vallen plots uiteen. Natuurlijk kunt u dit voorkomen. Want om nog langer, op een afkoelende zomeravond, van uw terrasoverkapping te kunnen genieten levert X-Tended Living de oplossing. X-Tended living is namelijk dealer van Tansun infrarood terrasverwarmers, ideaal voor onder uw terrasoverkapping. Met een terrasverwarming onder uw terrasoverkapping verlengt u het buitenseizoen zomaar met 50%. U zorgt eigenlijk voor een stuk comfort onder uw terrasoverkapping. Op deze manier kunt u van ver in het voorseizoen, tot laat in het naseizoen van uw terrasoverkapping blijven genieten.

13. De inrichting van de terrasoverkapping

Hoe gaat u uw terrasoverkapping inrichten? De inrichting van uw terrasoverkapping is de finishing touch. Hiermee bepaald u welke uitnodigende sfeer u oproept als u naar de terrasoverkapping kijkt. Denk goed na over de inrichting van uw terrasoverkapping, het moet echt een eenheid vormen, alles moet kloppen. Alleen op die manier creëert u het juiste gevoel onder uw terrasoverkapping. De terrasoverkapping valt of staat dan ook met de inrichting. Als u moeite heeft met het inrichten van uw terrasoverkapping, dan heeft X-Tended Living ook hier weer de oplossing. Wij werken nauw samen met interrieur deskundigen en stylisten die de inrichting van uw terrasoverkapping kunnen ontwerpen en realiseren. Alles gebeurd natuurlijk in nauw overleg met u. Uw droom is onze wake-up call.